bloggportalen

14392

Bloggportalen

Här presenterar Ödeshögs församling något som händer i vår verksamhet. Det kan vara en betraktelse, en krönika, en berättelse eller ett reportage. Men i alla fall något som har anknytning till vår ort, vår församling och vår tro.

onsdag 31 oktober 2007

Vad gjorde personalen när förvaltningen var stängd?

Efter gudstjänsten i Stora Åby kyrka söndagen den 14 oktober åkte hela arbetslaget till Vidablick, en lägergård i Bankeryd. Väl framme blev vår första uppgift att leta reda på en lämplig säng och det var inte så svårt. Att hitta ett par kompisar att bo ihop med som inte snarkade för mycket var värre! Men Stefan var som alltid förutseende och hade med sig gula öronproppar som delades ut till behövande.


Söndag kväll ägnade vi åt att fundera omkring de frågor som församling och arbetslag fått att arbeta med inför höstens biskopsvisitation. Trots att kvällen blev sen och många hade varit igång sedan tidigt på morgonen kom det fram många kreativa idéer att fundera vidare omkring. Undertecknad och Stefan åtog sig att göra en sammanställning av allt som sagts för att ha till dagen efter och när det var gjort tänkte vi leta reda på våra rum som låg i annan byggnad. Då visade det sig att alla gått och lagt sig och dessutom låst dörrarna! Men nå´n skulle ju ändå gå eldvakt……

Efter en god natts sömn (åtminstone för dom flesta) firade vi mässa utomhus med utsikt över Vättern och soluppgången. Efter frukost fick vi hjälp av gårdens instruktörer för att jobba med team bildning och vi kom underfund med hur viktigt det är att samarbeta och lyssna på varandra för att lösa diverse uppgifter. Några av uppgifterna var hur man får plats 10 personer på en låda som är ca 40 x 40 cm (det går om man kramas mycket!), att ta sig genom ett spindelnät utan att röra några trådar, ta sig igenom rockringar på kortast möjliga tid, flytta träklossar med hjälp av rep och krokar och mycket mera. Det blev en förmiddag med mycket skratt men också mycket klurande och samarbete. Innan lunchen serverades fick dom som ville testa några höghöjdsutmaningar!

Under eftermiddagen fortsatte vi i olika grupper att fundera kring frågorna vi fått och hur vi skulle kunna förverkliga några av idéerna. Efter godis, grönsaker med dip, popcorn och aftonbön var det återigen dags att krypa till kojs.


Även tisdag morgon kunde vi starta med morgonbön utomhus och sedan smakade frukosten mycket bra. Efter frukosten fick Anders (vår nye kyrkoherde) dela med sig lite av sina tankar och visioner om församlingen och arbetslaget. Vi fick också lite tid att diskutera praktiska frågor om arbetsfördelning och planering innan det framemot eftermiddagen var dags att lämna lägergården och återvända till Ödeshög, nöjda men trötta!!


/Lisbeth Nilsson

Inga kommentarer: