bloggportalen

14392

Bloggportalen

Här presenterar Ödeshögs församling något som händer i vår verksamhet. Det kan vara en betraktelse, en krönika, en berättelse eller ett reportage. Men i alla fall något som har anknytning till vår ort, vår församling och vår tro.

onsdag 8 augusti 2007

Det kom ett brev från Indien........

Hej alla!
Just nu befinner vi - Sven, jag, vår dotter Astrid och min arbetskamrat Gunni på ett bra hotell i Tiruvanalamai. I morgon ska vi vara med om en förlovningsfest mellan Priya som är från denna stad och Morten som är teolog från Danmark. Vi kom hit idag efter en spännande resa med tåg och därefter bil genom detta märkliga landskap. Just har är det bergigt och märkliga stenformationer.
Vi kom till Indien sent i söndags kväll och har tillbringat några dagar i Chennai som är huvudstaden i Tamil Nadu. Shopping och besök vid aposteln Thomas grav hann vi med. Och Sven passade på att inhandla en grön mässkrud, en korkåpa och två prästskjortor för ca 1000 svenska kronor... Så att hans nya församling oxå får lite nytt. Det har regnat här så vi slapp inte det med att resa iväg. Det är inte rätt tid for regnet så folk är lite forvånade.
Vi ser en snabb utveckling i landet. På de två år som gått sen vi var här har det blivit inte bara bättre bilar utan fler. Fler mobiltelefoner... fler västerländskt klädda kvinnor.. bättre restauranger. Men oxå ser vi hur byggnader som då var fräscha nu är nerslitna. Men folk är vänligare, ler mot kunder, intresserade av varifrån vi kommer.
Kvällen är sen. Och jag återkommer en annan dag. Allt är väl med oss och med Margareta o Jerker som också är i staden.
Kan berätta att Ingemar Bergmans död var en av de stora nyheterna här. Första sidan i tidningarna.

Hälsningar Ingegerd med resesällskap.

Inga kommentarer: